Boris Dernjej (©Printscreen youtube.com)
Boris Dernjej (©Printscreen youtube.com)

Pančevci napadaju Vošu: U Dinamo stiglo krilo iz Vesprema

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 13:22

Levoruki Boris Dernjej novi igrač ambicioznog tima iz Banata, saznaje Mozzart Sport

Trka Vojvodine i pančevačkog Dinama ovog leta u pojačanjima. Verovatno će tako da bude i na terenu kada krene i rukometna Superliga Srbije u drugoj polovini septembra.

Žuto-crni su dobili još jedno veliko pojačanje iz Mađarske. Posle reprezentativca naših severnih suseda, bivšeg igrača Crvenke, Pik Segeda, Savehofa i Tatabanje, Stefana Sunajka, Dinamo je doveo doskorašnje desno krilo Vesprema, Borisa Dernjeja, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Levoruko krilo ima 23 godine, a sa bogatim mađarskim klubom je igralo Ligu šampiona. Zbog jake konkurencije u Vespremu, Dernjej nije mnogo dobijao šansu u elitnom evropskom takmičenju. Prošle sezone je postigao dva gola u LŠ. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Pančevcima i tako postao šesto pojačanje za tim koji će s klupe da predvodi Nenad Kraljevski, nekadašnji trener Crvene zvezde.

Mađar, koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije naših severnih komšija, pojačaće konkurenciju na desnom krilu. Dosad je to mesto bilo rezervisano za nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Miloša Kostadinovića.

Pre krilnih igrača, Dinamo je doveo iskusni golmanski tandem, Obrada Ivezića i Nemanju Marjanovića, levog beka Duška Čelicu i pivotmena iz Šamota, Uroša Avramovića.

Dinamo ima jasne ambicije – napad na duplu krunu. Pojačanja koja je agilna upava na čelu sa sportskim direktorom Stojanom Radanovićem angažovala ovog leta, kao i ostanak većine nosilaca igre iz prošle sezone – Danila Radovića, Milana Golubovića... jasno stavlja Pančevce, uz devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije, Vojvodinu, kao favorita za titulu.

Nije kraj prelaznog roka u Dinamu. Još bar jedan rukometaš se očekuje u redovima žuto-crnih, koji će predstavljati Srbiju u EHF kupu.

Naredne sezone gledaćemo veoma zanimljivu Superlige Srbije. Vojvodina i pančevački Dinamo su na papiru najjači, doveli su, za naše uslove, ozbiljna pojačanja, a iz prikrajka vrebaju Metaloplastika, probuđena Crvena zvezda i kragujevački Radnički, a ne treba otpisati ni dvostrukog uzastopnog vicešampiona Srbije, Partizan.



tagovi

Rukometna superligaBoris DernjejRK Dinamo PančevoARKUS ligaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara